Monday, January 21, 2008

Stilist, fashion editor

Meseria de stilist sau cea de fashion editor este in tendinte pe piata joburilor, pentru ca suna foarte glamour. Este to tie for, vorba filmului. Poate suna divin, dar se pare ca lucrurile nu sunt ceea ce par din afara. Si aici sunt doua articole foarte interesante si utile care lamuresc multe: Stagiul in moda si Cum pot sa devin redactor de moda, ambele de pe fashionandbeauty.
Ca stilist poti lucra pentru reviste, televiziuni, celebritati, companii de publicitate, case de moda. Trebuie sa ai an eye for color, adica acel simt al culorii, sa fii mereu la curent cu tendintele, must-have-urile, sa cunosti cate putin din istoria modei, a artei, a designerilor, sa ai abilitati de comunicare, sa stii sa te descurci cu vanzatoarele de la care imprumuti haine si, nu in ultimul rand conditie fizica pentru caratul pungilor de cumparaturi. In majoritatea cazurilor un stilist incepe ca asistent, isi face un portofoliu cu care bate pe la usile revistelor sau este stagiar. Ca internship nu esti platit sau, in cel mai bun caz esti platit part-time si esti responsabil cu raspunsul la telefoane, emailuri, carat pungi.
Ca fashion editor, citez dintr-un anunt care cauta editori de moda pentru revista Bolero, cererile sunt: "collecting information, documentation needed for editing articles, preparing the articles and submitting them in due time, participating in the summary meetings and organising photo sessions, participating in lifestyle events, events with appeal for media as well as launches of new fashion collections, maintaining good relationships with the sources of information, ensuring their protection and confidentiality."
Alte articole pe aceasta tema:
Meseriile modei
How to become a fashion editor
How to become a stylist
Get paid to get people look fabulous
*Un mic update*
Redactor de moda
Despre meseria de stilist

1 comentarii:

Anonymous said...

cel mai important de retinut; sa stii sa te vinzi si sa te obisnuiesti cu refuzul!